Skip to main content

Πριν εμβαθύνουμε σε αυτό το άρθρο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι σπάνια χρησιμοποιούμε τον όρο «θέρμανση τάφρων» όταν αναφερόμαστε στα προϊόντα μας. Αντίθετα, προτιμούμε τον όρο «κονβέκτορες Trench». Αν και εξακολουθούμε να προσφέρουμε μονάδες για θέρμανση, ψύξη και αερισμό, παράγοντες όπως το θερμαινόμενο κλίμα, η βελτιωμένη μόνωση του κτιρίου και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν αλλάξει οι ανάγκες μας για εσωτερική άνεση. Τα σπίτια και τα κτίρια χρειάζονται κλιματική άνεση και καλή ποιότητα αέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επομένως η ψύξη και ο αερισμός είναι πλέον εξίσου σημαντικά με τη θέρμανση. Οι κονβέκτορες Trench μας μπορούν να προσφέρουν αυτά τα τρία στοιχεία σε μία μόνο μονάδα.

Οι μονάδες Trench είναι ένας κοινός και αποτελεσματικός τύπος θέρμανσης (και ψύξης και αερισμού) που εγκαθίσταται στο εσωτερικό του δαπέδου, συνήθως γύρω από την περίμετρο ενός δωματίου, συχνά κάτω από τα τζάμια. Οι απλές μονάδες αποτελούνται από αγωγό εγκατεστημένο στο δάπεδο, ο οποίος φιλοξενεί έναν εναλλάκτη θερμότητας ζεστού νερού και μια περσίδα στην επιφάνεια που είναι τοποθετημένη στο ίδιο επίπεδο με το πάτωμα. Αυτός ο τύπος μηχανήματος επιλέγεται συχνά από τους αρχιτέκτονες χάρη στην ικανότητά του να ταιριάζει άψογα στην αρχιτεκτονική ενός κτιρίου και χρησιμοποιείται συνήθως σε κτίρια με μεγάλες γυάλινες προσόψεις και περιορισμένο χώρο στους τοίχους. Όμως, λόγω του επιπέδου ακρίβειας που απαιτείται για να επιτευχθεί αυτό το λεπτό και απρόσκοπτο φινίρισμα, οι μονάδες Trench μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολες στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση από ότι οι επιτοίχιες μονάδες.

Η Kampmann σχεδιάζει και κατασκευάζει στάνταρ και κατά παραγγελία κονβέκτορες εδώ και πολλά χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, έχουμε βοηθήσει χιλιάδες πελάτες με την εγκατάσταση επομένως κατανοούμε τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε και ξέρουμε πώς να τις ξεπεράσουμε. Παρακάτω θα δείτε τέσσερα από τα κορυφαία ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν:

  1. ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ

Η διαδικασία εγκατάστασης συχνά περιλαμβάνει την υπέρβαση του αγνώστου. Εάν δεν έχετε τοποθετήσει μια μονάδα Trench στο παρελθόν, μπορεί να σας δημιουργηθούν αμφιβολίες. Ακόμα όμως κι αν έχετε τοποθετήσει, αυτή τη φορά μπορεί να έχετε περισσότερα μήκη που πρέπει να ενωθούν, ή γωνίες ή καμπύλες. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να κάνουν την εργασία πιο περίπλοκη και να εμφανιστούν απροσδόκητα εμπόδια που μπορεί να εμποδίσουν τη διαδικασία – ιδιαίτερα σε έργα ανακαίνισης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η PROGETTI προσφέρει εγκεκριμένη υπηρεσία εγκατάστασης για τους κονβέκτορες κλιματισμού TRENCH. Γνωρίζουμε τις μονάδες μας από μέσα και θα ξέρουμε τι να κάνουμε αν βρεθούμε αντιμέτωποι με μια πρόκληση, οπότε αφήστε μας να κάνουμε τη σκληρή δουλειά για εσάς.

  1. ΠΟΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

Καθώς οι κονβέκτορες TRENCH είναι αρχιτεκτονικά προϊόντα, που συχνά κατασκευάζονται ειδικά ώστε να ενσωματώνονται άψογα σε ένα κτίριο, η ακρίβεια είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά όταν πρόκειται για λοξές γωνίες, εγκοπές για κολώνες και καμπύλες τομές. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, κάθε χιλιοστό κάνει τη διαφορά.

Πριν παραγγείλετε τις μονάδες σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει λεπτομερείς μετρήσεις για όλους τους χώρους όπου πρόκειται να εγκατασταθούν οι μονάδες TRENCH, δημιουργώντας σαφή σχέδια, συμπεριλαμβανομένων των σημείων σύνδεσης σωλήνων και ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι χρήσιμο να σημειωθεί ότι κατά την εγκατάσταση της μονάδας κάτω από ένα παράθυρο ή μια πόρτα, το μήκος πρέπει συνήθως να είναι τουλάχιστον ίσο ή μεγαλύτερο από το μήκος του παραθύρου ή της πόρτας. Εάν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία εγκατάστασης της PROGETTI, η τεχνική ομάδα μας θα κάνει όλες τις μετρήσεις για εσάς κατά τη διάρκεια μιας επιτόπιας επίσκεψης και θα παράγει σχέδια πριν έρθει σε επαφή με την ομάδα κατασκευής της KAMPMANN ώστε να διασφαλίσει ότι οι μονάδες σας είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές του έργου σας.

  1. ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα έργα εξελίσσονται κατά τη φάση κατασκευής και μερικές φορές τα πράγματα αλλάζουν σε τέτοιο βαθμό που οι μονάδες που επιλέχθηκαν και κατασκευάστηκαν προηγουμένως δεν χωρούν πλέον στον δεδομένο χώρο. Εάν το πρόβλημα είναι το ύψος, οι περισσότεροι κονβέκτορες Trench παρέχονται με τυπικούς ρυθμιστές ύψους. Αρκετά συχνά, το κενό δαπέδου μπορεί να είναι μεγαλύτερο από την τυπική ρύθμιση και επομένως, μπορεί να υπάρχει απαίτηση για εκτεταμένους ρυθμιστές ύψους ή σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά κατασκευασμένα στηρίγματα.

Εάν το πρόβλημα είναι το μήκος, οι μονάδες μπορεί να χρειαστεί να κοπούν σε μέγεθος. Όταν χρησιμοποιείτε την ομάδα τεχνικής εγκατάστασης της Progetti, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι τα μήκη θα είναι ακριβή χάρη στην διεξοδική αποτύπωση του χώρου. Αλλά στη σπάνια περίπτωση που υπάρχει κάποιο σφάλμα, θα είμαστε εξοπλισμένοι με τα εργαλεία για να κόβουμε και να προσαρμόζουμε επιτόπου ότι απαιτείται. Στη συνέχεια, θα τα τοποθετήσουμε και θα τα στερεώσουμε, συνδέοντας συνεχείς διαδρομές και γωνίες, θα τοποθετήσουμε περσίδες και θα κάνουμε τελικές ρυθμίσεις ισοπέδωσης στο τελειωμένο δάπεδο εξασφαλίζοντας ένα όμορφο φινίρισμα.

  1. ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Οι επιλογές ελέγχου συχνά παραβλέπονται, αλλά πραγματικά είναι πολύ τόσο σημαντικές. Οι επιλογές ελέγχου είναι άφθονες, από έναν απλό θερμοστάτη δωματίου μέχρι αυτορυθμιζόμενα ενσωματωμένα χειριστήρια ή πλήρη ενσωμάτωση BMS.

Εάν χρησιμοποιείτε θερμοστατικές βαλβίδες και αισθητήρες θερμοστατικού ελέγχου, η θερμοστατική βαλβίδα θα πρέπει να εγκατασταθεί στο θερμαντικό στοιχείο μέσα στον κονβέκτορα, ενώ η μονάδα ελέγχου τοποθετείται στον τοίχο στο δωμάτιο όπως σε ένα σύστημα καλοριφέρ. Μην τοποθετείτε τη θερμοστατική κεφαλή μέσα στον κονβέκτορα. Αυτό θα δώσει μια λανθασμένη ένδειξη λόγω της θερμοκρασίας περιβάλλοντος μέσα στη μονάδα που είναι πολύ πιο ζεστή από ότι το δωμάτιο, έτσι ο θερμοστάτης θα απενεργοποιήσει τη μονάδα όταν φτάσει στην καθορισμένη θερμοκρασία και το δωμάτιο δεν θα φτάσει την απαιτούμενη θερμοκρασία.

 Οι τεχνικοί της Progetti είναι εκπαιδευμένοι για όλα τα μοντέλα και τα είδη εγκαταστάσεων Trench. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να σας συμβουλεύσουμε για το τι μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για τις ανάγκες θέρμανσης, ψύξης και αερισμού του χώρου σας.