ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το μέλλον των κτιρίων είναι η ανταπόκριση στις απαιτήσεις εξοικονόμησης ενέργειας μέσω προηγμένου αυτοματισμού και να συμβάλει σε ένα βιώσιμο ενεργειακό σύστημα. Στην Progetti η ομάδα των μηχανικών μελετάει εξατομικευμένα κάθε ζήτηση και η ομάδα εξειδικευμένων τεχνικών εγκαθιστά τα  συστήματα αυτοματισμού που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας.

Ανάκτηση θερμότητας

Η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της μείωσης της σπατάλης ενέργειας θεωρείται σωστά ως μια στρατηγική για βιώσιμη ανάπτυξη. Τα ισχύοντα πρότυπα ορίζουν την εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται με τα εξελιγμένα συστήματα κλιματισμού ως "πηγές ενέργειας παρόμοιες με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα συστήματα ανάκτησης θερμότητας ανακυκλώνουν την ενέργεια που περιέχεται στον εξαγόμενο αέρα πριν αποβληθεί προς τα έξω. Οι ενθαλπικοί εναλλάκτες θερμότητας ανάκτησης εξοικονομούν όχι μόνο την αισθητή θερμότητα αλλά και την λανθάνουσα θερμότητα που περιέχεται στην υγρασία που μεταφέρεται από τον εξαγόμενο αέρα. Αυτό οδηγεί σε εντυπωσιακή εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας και πολύ μεγαλύτερη απόδοση στη λειτουργία. Ένα ευρύ φάσμα αξεσουάρ είναι επίσης διαθέσιμο για όλα τα μοντέλα που επιτρέπουν στους πελάτες να προσαρμόζουν τα προϊόντα μας γρήγορα και εύκολα σε διαφορετικές απαιτήσεις εγκατάστασης.

Θερμοδυναμική ανάκτηση

Οι μονάδες θερμοδυναμικής ανάκτησης διακρίνονται από το διπλό σύστημα ανάκτησης θερμότητας για τη μεταφορά της ενέργειας που αλλιώς χάνεται κατά την εξαγωγή αέρα από το δωμάτιο: το πρώτο σύστημα στατικού τύπου, με ανάκτηση θερμότητας με επίστρωση αλουμινίου, το δεύτερο σύστημα (σε σειρά με το προηγούμενο) με ηλεκτρική συσκευή αντλίας θερμότητας αέρα-αέρα. Επομένως, ένα μοναδικό ανεξάρτητο σύστημα μπορεί να ταιριάξει με την ανάγκη εξαερισμού εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα άνεση δωματίου, θερμικά φορτία εξωτερικού αέρα και εξοικονόμηση ενέργειας, λόγω της πολύ υψηλής απόδοσης της μονάδας, τόσο χειμώνα όσο και καλοκαίρι.

Συστήματα Zoning

Τα συστήματα Zoning είναι η λύση σε προβλήματα δυσφορίας που προκαλούνται από συστήματα κλιματισμού με έναν κεντρικό θερμοστάτη.

Τα συμβατικά συστήματα δεν παρέχουν πραγματική άνεση, καθώς η ιδανική θερμοκρασία κάθε δωματίου είναι ανεξάρτητη από τα άλλα ανάλογα με τον γεωγραφικό του προσανατολισμό, τον σκοπό χρήσης του και, φυσικά, τον τρόπο χρήσης του.

To Zoning επιτρέπει έναν ανεξάρτητο έλεγχο θερμοκρασίας σε διαφορετικές ζώνες με ένα κεντρικό αεραγωγό κλιματισμού. Χωρίζοντας τα δωμάτια σε ζώνες, μπορείτε να υπολογίσετε την απόδοση του κλιματισμού για τη ταυτόχρονη μέγιστη ισχύ του χώρου, και όχι για τη μέγιστη συνολική ισχύ, κερδίζοντας εξοικονόμηση στην αρχική επένδυση και εξοικονόμηση ενέργειας στην ονομαστική ισχύ που καταναλώνεται από τον κλιματισμό.

-

...