Skip to main content

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία. Οι πόροι της γης δεν είναι άπειροι και είναι σημαντικό να αναζητήσουμε πράσινες ενέργειες, πιο ασφαλείς και με περισσότερο σεβασμό προς το περιβάλλον, ώστε να μην εξαντλήσουμε όλους τους πόρους που διαθέτει η γη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπαθούμε να επενδύσουμε σε αυτές τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πλέον κάποιες εταιρείες προσφέρουν στους πελάτες τους πράσινες λύσεις, όπως οικολογικά τιμολόγια σε μεγάλες ηλεκτρικές ή γεωθερμικές και αερόθερμες αντλίες θερμότητας για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στα σπίτια και τη μείωση των εκπομπών ρυπογόνων αερίων.

 

Η ηλιακή ενέργεια είναι η φθηνότερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ηλιακή ενέργεια είναι η φθηνότερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και η μεγαλύτερη πηγή ενέργειας, από την άποψη της καθαρής προστιθέμενης δυναμικότητας, τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Ο άνθρακας δίνει τη θέση του στην καθαρή ενέργεια.

Αν και ο άνθρακας παραμένει η κύρια πηγή ενέργειας σε ορισμένες χώρες, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, όλο και περισσότερες χώρες, επενδύουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, η αιολική ή η υδραυλική, με σκοπό να επιτευχθεί ένας καθαρότερος και πιο σεβαστός κόσμος. Αυτό γίνεται εν μέρει χάρη στη Συνθήκη των Παρισίων που επιδιώκει να μειώσει τη ρύπανση που παράγει αυτή η πηγή ενέργειας και να δώσει τη θέση στις ανανεώσιμες πηγές.

 

Μείωση των εκπομπών CO2 με φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα HVAC.

Η κατανάλωση ενέργειας προκαλεί υψηλές εκπομπές CO2. Αυτά τα αέρια δημιουργούν μια ανισορροπία στην ατμόσφαιρα που αυξάνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και, ως εκ τούτου, προκαλεί μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά. Τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα, όπως φυσικό αέριο και πετρέλαιο, τα οποία είναι ιδιαίτερα ρυπογόνα. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να προωθηθούν εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης που λειτουργούν με καθαρότερες και αποδοτικότερες μορφές ενέργειας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική πρόκληση που θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες δεκαετίες.

Το μέλλον της θέρμανσης: Αερόθερμες και γεωθερμικές αντλίες θερμότητας

Για περισσότερα από 30 χρόνια τόσο στη βόρεια Ευρώπη όσο και στον Καναδά, η γεωθερμική αντλία θερμότητας χρησιμοποιείται ως μέθοδος θέρμανσης κατοικιών, κτιρίων και βιομηχανιών. Οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας αποτελούν την πιο αποτελεσματική λύση για τη θέρμανση και την ψύξη, καθώς επιτυγχάνουν αποδόσεις έως 500%. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ισπανική αγορά αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς αυξάνοντας τις πωλήσεις αυτού του τύπου τεχνολογίας κατά περισσότερο από 200%.

Οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας είναι εκείνες που μπορούν να αντλήσουν ενέργεια από το έδαφος. Αυτό καθιστά δυνατή τη λειτουργία τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς το εσωτερικό της γης έχει πάντα την ίδια θερμοκρασία.

Οι αερόθερμες αντλίες θερμότητας είναι αυτές που μπορούν να αντλήσουν ενέργεια από τον αέρα. Οι αντλίες αυτές επιτρέπουν σημαντική εξοικονόμηση, λόγω της υψηλής απόδοσής τους. Χάρη στην τεχνολογία IVI, οι αντλίες αυτές λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά σε μέρη με ακραίες θερμοκρασίες.

Εκτός του ότι είναι περιβαλλοντικά υπεύθυνα και αποδοτικά, τα δύο αυτά συστήματα είναι πιο οικονομικά από τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης. Αν και απαιτούν αρχικά μια μεγάλη επένδυση, μακροπρόθεσμα είναι πολύ φθηνότερα και θα αποδειχθεί από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η βιωσιμότητα αποτελεί προτεραιότητα για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πλανήτης βρίσκεται σε κίνδυνο και όλες οι πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα είναι πολύ επωφελείς για το μέλλον. Ένας από τους τρόπους για να συμβάλλετε σε αυτό είναι να επιλέξετε ένα σύστημα κλιματισμού για το σπίτι σας που είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Στην PROGETTI  δουλεύουμε συνεχώς ώστε να εμπλουτίζουμε την γκάμα των προϊόντων μας με προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας ώστε να σας προσφέρουμε το καλύτερο.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση.