Skip to main content

Ένα σύστημα HVAC είναι απαραίτητο για την άνεση ενός εσωτερικού χώρου και την ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Οι κλιματιστικές μονάδες δουλεύουν σκληρά ώστε να θερμαίνουν, να ψύχουν, να ρυθμίζουν την υγρασία και να φιλτράρουν τον εσωτερικό μας αέρα. Πολλοί θεωρούν δεδομένα αυτά τα χαρακτηριστικά μέχρι να αναγκαστούν να τα κάνουν χωρίς κάποιο κλιματιστικό. Εάν ο κλιματισμός σας έχει χαλάσει μια καλοκαιρινή μέρα με καύσωνα ή έχει σταματήσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια μιας παγερής χειμωνιάτικης μέρα , καταλαβαίνετε από πρώτο χέρι πώς είναι.

Κανένας ιδιοκτήτης δεν θέλει να αντιμετωπίσει επείγουσες επισκευές, υψηλότερους λογαριασμούς κατανάλωσης ενέργειας ή προβλήματα με την αίσθηση της άνεσης στο χώρο. Τι θα γινόταν αν υπήρχε τρόπος να διασφαλίσετε την αδιάλειπτη παροχή υγιεινού, ελεγχόμενου κλιματιζόμενου αέρα όταν τον χρειάζεστε περισσότερο;

Εκεί παίζει ρόλο η προληπτική συντήρηση ενός συστήματος HVAC. Όπως και η αλλαγή λαδιών για το αυτοκίνητό σας, έτσι και οι τακτικές προγραμματισμένες συντηρήσεις και έλεγχοι είναι απαραίτητες για τη διατήρηση του συστήματος HVAC σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια. Και για να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε επίσκεψη συντήρησης, θα πρέπει να εξετάσετε την περίπτωση υπογραφής ενός συμβολαίου συντήρησης HVAC.

Αυτό το συμβόλαιο είναι μια συμφωνία ανάμεσα σε εσάς και τον ανάδοχο HVAC. Η υπογραφή ενός τέτοιου συμβολαίου σας απαλλάσσει από την αβεβαιότητα παρέχοντας τακτική συντήρηση, εξοικονόμηση σε εργασίες επισκευής μεταξύ προγραμματισμένων ραντεβού και άλλα προνόμια. Δεν απαιτείται σύμβαση συντήρησης HVAC για να ζητήσετε τις υπηρεσίες των ειδικών της PROGETTI, αλλά συνιστούμε ανεπιφύλακτα να εγγραφείτε και παρακάτω θα βρείτε τους σημαντικότερους λόγους.

 1. Προγραμματισμός συντήρησης HVAC

Η ζωή αποκτά ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς, έτσι οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν τον προγραμματισμό της συντήρησης του κλιματιστικού κάθε φθινόπωρο και άνοιξη. Με ένα συμβόλαιο HVAC αναλαμβάνουμε να σας υπενθυμίζουμε και να προγραμματίζουμε μαζί σας πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να προβείτε σε μια συντήρηση. Εάν δεν είστε βέβαιοι γιατί η συντήρηση του HVAC είναι τόσο σημαντική, σκεφτείτε αυτά τα οφέλη:

 • Προλάβετε μικρά προβλήματα όσο είναι νωρίς: Τα προβλήματα στα συστήματα κλιματισμού τείνουν να δημιουργούνται σιγά σιγά. Όταν ένας έμπειρος τεχνικός επιθεωρεί τα εσωτερικά εξαρτήματα συχνά, είναι δυνατό να εντοπίσει και να διορθώσει τα μικρότερα προβλήματα πριν γίνουν μεγάλοι πονοκέφαλοι.
 • Μειώστε τον κίνδυνο αστοχιών του εξοπλισμού: Με τη ρύθμιση ενός χαλαρού ιμάντα ανεμιστήρα και την εξισορρόπηση του κινητήρα του ανεμιστήρα κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης συντήρησης, μειώνεται ο κίνδυνος βλάβης στη μέση της σεζόν.
 • Εξοικονόμηση κόστους επισκευής: Η προγραμματισμένη συντήρηση HVAC είναι ένα προσιτό, προβλέψιμο ποσό που εξαλείφει την ανάγκη για πολλές σημαντικές επισκευές.
 • Αύξηση της ενεργειακής απόδοσης: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκτιμά ότι η ετήσια συντήρηση μπορεί να αυξήσει την απόδοση HVAC σχεδόν κατά 30%, μειώνοντας τους λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης.
 • Ενισχύστε την άνεση του σπιτιού: Όταν το σύστημα θέρμανσης και ψύξης λειτουργεί με τον σωστό τρόπο, η ροή του αέρα βελτιώνεται για σταθερές θερμοκρασίες.
 • Παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του συστήματος: Ένα καθαρό, συντονισμένο, καλοσυντηρημένο σύστημα HVAC μπορεί να «ζήσει» πολλά περισσότερα χρόνια σε σχέση με ένα παραμελημένο σύστημα, εξοικονομώντας σας το κόστος πρόωρης αντικατάστασης.
 • Διατηρήστε την εγγύησή σας: Το μεγαλύτερο μέρος των κατασκευαστών HVAC εκτιμούν την προληπτική συντήρηση σε τέτοιο βαθμό που απαιτούν ετήσιους συντονισμένους ελέγχους για να διατηρήσουν ενεργή την εγγύησή σας. Η επένδυση στην συντήρηση, σας προστατεύει από δαπανηρές επισκευές που διαφορετικά θα κάλυπτε η εγγύησή σας.
 1. Υπηρεσία Προτεραιότητας

Έχοντας ένα συμβόλαιο συντήρησης HVAC σας δίνει προτεραιότητα όταν καλείτε για να ζητήσετε έκτακτη επισκευή. Συνήθως να περιμένετε ανταπόκριση  εντός 24 ωρών χάρη στην εγγυημένη υπηρεσία προτεραιότητας για τους πελάτες μας.

 1. Προτεραιότητα εγκατάστασης

Σκέφτεστε να αντικαταστήσετε το σύστημα κλιματισμού σας;  Ένα συμβόλαιο συντήρησης HVAC σάς δίνει πρόσβαση στις πιο γρήγορες εγκαταστάσεις που είναι εφικτές, ακόμη και τις πιο πολυάσχολες εβδομάδες.

 1. Επισκευές και άλλες υπηρεσίες

Η τακτική συντήρηση μειώνει την ανάγκη για αναπάντεχες επισκευές, αλλά εάν χρειαστεί κάτι, ένα πρόγραμμα συντήρησης HVAC παρέχει έκπτωση στο κόστος ανταλλακτικών αλλά και εργασίας.

 1. Εγγύηση εργασίας

Πώς μπορείτε να ξέρετε ότι ο τεχνικός έχει κάνει καλή δουλειά; Με 100% εγγύηση εργασίας για όλες τις επισκευές και τις εγκαταστάσεις. Εάν το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάσει κάποια δυσλειτουργία, ο τεχνικός θα επιστρέψει για να το διορθώσει.

Στην PROGETTi IKE μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα συντήρησης HVAC προσαρμοσμένο σε εσάς. Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σας βοηθήσουμε να βρείτε το βέλτιστο σχέδιο για τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε πριν εγγραφείτε. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα συμβόλαια συντήρησης HVAC, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας.